Булмаркет

Дискусии за българските частни превозвачи.

Модератор: DANI

Булмаркет

Мнениеот ItheBeast » 07 Ное 2010, 22:06

Малко информация за компанията , от това , което успях да намеря в Интернет - пространството.

"БУЛМАРКЕТ ДМ ООД" е частна компания , регистрирана през 1996-та година , със седалище гр. Русе. Дружеството се занимава основно с дистрибуция на газ пропан - бутан и в по-малка степен с дистрибуция на дизелово гориво, бензин и др. горива. Има добре изградена търговска мрежа за доставка и реализация на газ пропан - бутан в България , като осигурява задоволяване на 20-25% (за 2006-та година) от пазарния дял в продажбите на едро за цялата страна.

Компанията е един от основните вносители на газ "пропан - бутан" , собственик е на газово стопанство, състоящо се от хранилище, многофункционален речен терминал - единствен в България за претоварване на газ от танкер - газовози, жп. терминал с едновременна обработка на 4 жп. цистерни и автоналивна естакада. Фирмата произвежда автомобилни и битови газови бутилки , притежава собствена верига газстанции в страната. Представител е на италианския концерн "Nuovo Pignone" , произвеждащ компресорни газозарядни станции и оборудване за сгъстен природен газ.

"Булмаркет" получава национален лизенз на 21-ви октомври 2005-та за превоз на товари по цялата ж.п мрежа в РБ.Лично министър Мутафчиев с мотивирана заповед връчва националния лизенз на управителя на компанията Станко Станков , като до последно са уточнени дребни детайли , поради нередовност на някои от документите.Именно за това е даден кратък срок и в заповедта е указана датата 24-ти октомври 2005-та , като начален срок за осъществяване на дейност на територията на страната.Като основни дейности на компанията са посочени внос , съхранение и дистрибуция на втечнени въглеродни газове , превоз на товари по шосейната и ж.п мрежата и транспортиране на течни горива с воден транспорт.

Това , с което "Булмаркет" присъства в нашия форум е именно перото ж.п. транспорт , в което тя се изявява като ж.п. превозвач с национален лиценз и равни права , както с държавната железница , така и с другия лицензиран ж.п. оператор - Българска Железопътна Компания.Конкуренцията межу тях разбира се е неизбежна , но "по обликът на монополизма се разбира колко е изостанала и закостеняла една страна" (думи на Джон Мейджър - мин. председател на Великобритания в периода 1990 - 1997). Изображение. By Lokforum
ВСЕКИ МОЖЕ ДА ОПИКАЕ СТЕНАТА...............БЪДИ МЪЖ И УСЕРИ ТАВАНА......
Аватар
ItheBeast
Занимаващ се с Трасета
 
Мнения: 537
Регистриран на: 29 Юни 2010, 10:53
Местоположение: София

Назад към Частни превозвачи

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта