''Абдикирал'' администратор

При проблеми със сайта (теглене, визуализиране, регистрация и т.н.)

Re: ''Абдикирал'' администратор

Мнениеот cronos » 13 Юни 2014, 21:19

Така, хайде сега и аз да си кажа мнението, тъй като сегашните действия на Румен са в голяма степен резултат от някои събития по-назад в миналото и в които съм замесен и аз.По-точно става дума за един спор поради зачестилите случаи на качване на лошо изработени добавки.Тогава се реши, че всичко, което се предлага за качване ще се огледжа внимателно и ще се преценява дали става или не.Засега тези мерки дават желания резултат, така че ако искате проблемите ви с играта да бъдат сведени до минимум ще трябва да бъдете по-търпеливи.Понякога има проблеми, за които трябва нещо повече от две-три цъквания с мишката.Друг е въпроса, че поне в случая твърде прибързано се обяви, че моделите на локомотивите са готови и сега нещата се представят така, че едва ли не Румен го мързи да ги качи.
Не мога обаче да подмина, че наяве излиза и един организационен проблем, който, ако не ме лъже паметта - а поне за това съм убеден, че не ме лъже - също съм коментирал, при това неведнъж и не само във форума.Става дума ето за това:
player написа: при не възможност с пробите и качването на добавки може да разчиташ на някого от сайта

Неведнъж съм го казвал и аз.Но Румен явно много държи да е The One And Only и хем не иска никой да му помага, хем се оплаква, че нямал време.И това не е от сега.
rumensoft написа:Но щом е така, аз ще спря да се занимавам като сте недеволни, който иска да ми пише лично съобщение да му дам правата за админ панела и да движи нещата в сайта.

Много ми се иска да престанеш това да го повтаряш.Не знам какво толкова си мислиш, че ще стане, ако този сайт престане да съществува.....може би слънцето ще започне да изгрява от запад?С твърдоглавия си инат няма да постигнеш нищо, но когато го разбереш вече ще бъде късно.Не един и два пъти досега ти се е предлагала помощ, включително и финансова - ти винаги си отказвал.Не си мисли обаче, че така ще бъде вечно, следващ път може и да няма.Накрая ще си останеш насаме с ината и твърдата глава.Пък ти прави каквото искаш, на мене не ми е зор.
Чукча писатель, чукча не читатель..
Луд умора нема, само се поти..
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава." Ат. Буров
Аватар
cronos
Глобален модератор
 
Мнения: 1761
Регистриран на: 25 Яну 2010, 12:07
Местоположение: София

Re: ''Абдикирал'' администратор

Мнениеот vall_sab » 16 Юни 2014, 07:20

Уважаеми фенове на ТРАИНЦ България.Включвам се в дискусията със закъснение по две причини- лични ангажименти и желание да отзвучат емоциите от първоначално написаните коментари.Като гледам всичко публикувано по-горе констатирам следното/това е мое лично мнение/:

1.Известни проблеми в работата на сайта има , това е беспорно, но не приемам крайното изказване за "абдикирал администратор".Това от една страна не е вярно, от друга показва в случая лично негативно отношение към админа.
2.Проблемите в сайта са: закъсняване качването на добавки, недостатъчно прозрачен подбор на публикуване, липса на възприета от всички концепция за смисъла на сайта и за реда на подбора.
3.Причини за проблемите са:
- недостатъчно дискутирана и изяснена като правила и процедури концепция, стратегия и изобщо насока за развитие.
- неконструктивен тон на някои от дискутиращите във форума, с цел емоционални изказвания или лични нападки, отколкото предложения за излизане от кризата;
- липса на толерантност към по-неопитни фенове при появата им с мнения във форума;
- некоректен подход от страна някои автори при подготвяне и изпращане на модели, както и необосновано дългото им забавяне във фаза "прогрес"
- опит на администратора толерантно да угоди на всички, което просто няма как да стане.Ако просто се спазваше някаква концепция на него щеше да му е по-лесно;
- недостатъчна обратна информация за публикуваните неща - ползвателите не използват системата за оценка/звездичките/ , както и малка част дискутират във форума проблемите, или качеството - тогава как да се разбере нещо дали се харесва или не- остава само броя на тегленията.

За да се успокоят нещата и се осъществи по целенасочена политика на сайта предлагам:

- Да се проведе дискусия и анкета какъв сайт искаме , какви добавки и как да се публикуват.Тук да се уточним - това професионален сайт ли е или на любители? Моделите на какви изисквания да отговарят- по-сложни, по-леки, за кои версии, за какви компове?От какво още се нуждаем.Например за да се кара повече по нашите трасета , считам че има нужда да почнат да се правят пакети от сесии, които ще доведат до по-голям интерес.

- Последно въведената система за качване да се използва като първо стъпало на двустъпална система за публикуване на модели - качването чрез линкове да доведе до изтегляне, разглеждане и обезателно връщане на обратната информация в темата за публикуване - какво се харесва, какво не, лична оценка заслужава ли модела да бъде качен в официалния панел.И ако голяма част от отзивите са положителни, вече модела да се качи на официалния панел.

- Нека запазим толерантност на дискусиите.Много от феновете са млади и податливи на емоции, които понякога са лош съветник.Без толерантност, без търпение, без градивност, без подкрепа към авторите, този сайт скоро няма да го има.

И накрая , желая на всички повече удоволствия, и по-малко неприятности с нашите разработки.Не забравяйте обаче , че ТРАИНЦ е своенравна игра и понякога вината е в комповете, а не във вас или в авторите на добавки.Пробвайте всички възможни варианти и споделяйте за проблемите и начините за решаването им, ако сте успели. По малко да охулваме, повече да си помагаме.И нека накрая да направим едни простички, но ясни правила на всичко.
Тогава и на администратора ще му е по-лесно.А и ние-останалите няма да имаме поводи да мрънкаме.


:велик Траинз :група :хоро
Аватар
vall_sab
Глобален модератор
 
Мнения: 809
Регистриран на: 26 Сеп 2009, 14:51
Местоположение: В.Търново

Re: ''Абдикирал'' администратор

Мнениеот cronos » 16 Юни 2014, 11:23

Подкрепям напълно предложенията на Валери.
Чукча писатель, чукча не читатель..
Луд умора нема, само се поти..
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава." Ат. Буров
Аватар
cronos
Глобален модератор
 
Мнения: 1761
Регистриран на: 25 Яну 2010, 12:07
Местоположение: София

Re: ''Абдикирал'' администратор

Мнениеот vall_sab » 16 Юни 2014, 11:54

Много се радвам, дано успеем да намерим пътя.

:велик Траинз :хоро :група
Аватар
vall_sab
Глобален модератор
 
Мнения: 809
Регистриран на: 26 Сеп 2009, 14:51
Местоположение: В.Търново

Re: ''Абдикирал'' администратор

Мнениеот sbarakov » 16 Юни 2014, 14:19

Мислех да не вземам отношение, но не мога да се сдържа. Аз мисля, че ако беше се провела срещата миналата година
тези неща щяха да се решат още тогава. Мисля че целта на фенсрещите е именно да се проведат дискусии по някои въпроси.
Нека бъдем толерантни и вежливи един към друг. Все пак за добавките се хвърля труд и то не малко. Поддържам мнението на Валери
да има обсъждане на добавките. Бъдете живи и здрави. :хоро
Аватар
sbarakov
3D моделиране
 
Мнения: 349
Регистриран на: 28 Сеп 2009, 07:15
Местоположение: гр. Сопот обл. Пловдив

Re: ''Абдикирал'' администратор

Мнениеот vall_sab » 16 Юни 2014, 14:32

Благодаря на Юлиан и на Стоян.Ние все пак сме на повече години и имаме по-голям житейски опит, и се надявам да помогнем колкото можем.Не искам този хубав сайт да се разсипе за дреболии.Благодаря ви приятели!!!!


:велик Траинз :пост :благодаря3 :група :хоро
Аватар
vall_sab
Глобален модератор
 
Мнения: 809
Регистриран на: 26 Сеп 2009, 14:51
Местоположение: В.Търново

Re: ''Абдикирал'' администратор

Мнениеот nikishenceto » 16 Юни 2014, 19:00

Много добре казано!!! :велик Траинз
Аватар
nikishenceto
 
Мнения: 533
Регистриран на: 29 Окт 2009, 15:56
Местоположение: Пловдив МАЙНА

Re: ''Абдикирал'' администратор

Мнениеот WOLFMX » 21 Фев 2015, 10:09

Здравейте, аз също съм на мнение, че Румен трябва да остане администратор. Уважавам него, както и целия екип за усилията, които полагат, за да ни радват и да потдържат този сайт. Адмирации, Екип, продължавайте смело напред. :хоро :дълъквлак :благодаря3
ВИЕ СТЕ НАЙ-ДОБРИТЕ
Аватар
WOLFMX
Активен потребител
 
Мнения: 705
Регистриран на: 14 Мар 2010, 12:31
Местоположение: София

Предишна

Назад към Проблеми / Problems

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта