Софийско Метро

Можете да публикувате видео клипове от вашата игра със линк през youtube или vbox7

Софийско Метро

Мнениеот agerginov » 25 Мар 2018, 08:51

Здравейте съфорумници и любители на влаковете.
Ще ви покажа кратка демонстрация на едно от трасетата, с което се занимавам свързано със Софийското метро.
Планът ми е за реално трасе, под ''реално'' става дума за дължината между метростанциите.
Тя е измерена по гугъл мапс, както и от други форуми съм чел, има снимки и данни касаещи софииското метро и метода на строителство - реален 1:1 мащаб спрямо оригинала.
Много мислих за откритите над-земни участъци и пресметнах възможността за откритите участъци да бъдат обсипани със зеленина и малко да се разграничават от оригинала.
Те са напълно открити, а не както в метрото закрити участъци. Виждат се блокове в далечината.
Видеото което съм заснел е в участъка Стадион В.Левски - Летище София.
Станциите са както следва по маршрут:
Стадион В.Левски - Ж.Кюри - Г.М.Димитров - Мусагеница - Младост 1 - Младост 3 - Интер Експо Център - Дружба - Искърско шосе - Летище София.
Станциите които са в участъка, не са оригиналните , но пък добивате представа. Станциите са дълги 105м - перонна дължина. Засега ограничения на скоростта и семафорна уредба не съм слагал, но смятам да я направя и да е действаща.
Не всичко по трасето досега е готово, но се добива реална представа за това как ще изглежда. Планът ми е да се направи цялата метромрежа + депо, но ми трябва време. Завоите и тунелите съм ги анализирал, докато съм се возил многократно в метрото, следя накъде се накланя вагона къде има стрелки и семафори. реално във играта времето за каране между В.Левски и Младост 1 е окло 7мин. В реалността е близко и това време от 7мин за действително пътуване. Не бих давал срокове кога би могло да бъде завършено трасето, тъй като го правя за лична угода и просто убивам време с играта. Когато някога успея да го завърша цялото ще го кача и тук в сайта, за да може да разцъквате и вие здраво с метрото. Ще публикувам от време на време нови клипове със ъпдейти. Поздрави на всички

Линк към видеото https://www.youtube.com/watch?v=YHG4Low10Uw
Играта се играе на 2560х1600 резолюция. Графичните настройки са на максимум.
Видеото е записано със NvidiaShadowPlay
Видео карта: Nvidia 1070Ti
Процесор: Intel I7 3960X
Дъно: Asus ROG Rampage IV
agerginov
 
Мнения: 89
Регистриран на: 24 Юни 2010, 18:58
Местоположение: София

Re: Софийско Метро

Мнениеот kostenurko123 » 25 Мар 2018, 10:16

Браво! Добре се получава. Продължавай напред!
Аватар
kostenurko123
 
Мнения: 183
Регистриран на: 10 Авг 2015, 16:44
Местоположение: Добрич

Re: Софийско Метро

Мнениеот stman123 » 25 Мар 2018, 14:33

Браво! :тутуу
Куче канибал се нарича Канибало
Аватар
stman123
 
Мнения: 193
Регистриран на: 14 Юли 2013, 09:21
Местоположение: Пазарджик

Re: Софийско Метро

Мнениеот agerginov » 10 Апр 2018, 15:37

Весели празници фенове на железопътния транспорт.
Откритите участъци на метро трасето, което правя полека лека, са значително подобрени и променени, както има и добавки към релсовия път. Трасето не изглежда така в отркитите участъци, както сте видяли повечето от вас в клипа, но е добавена растителност, сгради и инфраструктура.
Отркитите учасъци които се виждат в клипа за незапознатите са: От станция Ф.Ж.Кюри до Г.М.Димитров /От станция Г.М.Димитров след тунелния участък до Мусагеница / Станция Мусагеница до станция Младост I ( моста Въртопа ) / Станция Интер Експо - Цариградско Шосе до Дружба / Станция Софийска Света Гора до края на линия 1 - Летище София.
Срокове за завършване на трасето и евентуалното му качване тук в сайта още не мога да кажа, тъй като реално го правя в свободното си време, а то не е безкрайно.. уви работа ме зове.
Най-сериозната дилема пред трасето не е направата на самите линии на метрото, ами как точно да изглеждат отркитите участъци...
Пак казвам разстоянията между всички метростанции е 1:1 със реалността, както и градиента на наклони по трасето. Пример - Стадион В.Левски до Ж.Кюри е приблизително 2300м по Гугъл Мапс, реалното разстояние между двете станции е малко над 2км от думите на машинисти с които съм разговарял, влакът изминава разстоянието за малко над 2мин - във играта е 2.20мин ако се кара със реалната скорост в участъка. Времето за каране на влака в играта между станциите и тоталния път е +- 1мин разлика от действителността което е повече от 90% прилика и затова казвам, че е 1:1 със реалността.
Какво остава за правене:
1. Цялостно мапване на трасето от Стадион В.Левски до Обеля както и от Обеля до станция Витоша - М1 и М2 завършване на трасето.
2. Откритите участъци от Обеля до следгаровата зона на станция Ломско шосе да бъдат изградени.
3. Поставяне на гари/станции от Стадиона до Витоша по цялото трасе.
4. Поставяне на сигнализации - АЛС/АРС работещи семафори със сигнализация за скорост.
5. Оформяне на пространствата преди и след станциите до около 50м от гарите, както и оформянето на разклонения / тупици.
6. Евентуално да се напрегна и да направя действаща сесия със влакове и отделните метро линии, за което сигурно ще ми трябват малко указания.
agerginov
 
Мнения: 89
Регистриран на: 24 Юни 2010, 18:58
Местоположение: София


Назад към Видео Галерия

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта