ВАГОН: Триосен купеен

Разработки, по които не е публикувано известие повече от 3 месеца, че се работи по него. Когато се публикува в архивна тема тук, че се продължава работа, ще се премести в другия раздел "В ПРОГРЕС (Актуално)"

Модератор: OBB_Rh_2016

Правила на форума
Всички правила важат и за този раздел.
Допълнителните правила са:

1. ВИНАГИ при нова тема пускайте прогрес бар, както и публикувайте снимки, поне до втория пост. Ако няма, темата ще бъде заключена или изтрита.
2. При нова тема, моля слагайте преди заглавието една от думите: ЛОКОМОТИВ, ВАГОН, ТРАСЕ, ОБЕКТ и т.н.

ВАГОН: Триосен купеен

Мнениеот ivan4 » 09 Сеп 2017, 03:07

Триосен купеен вагон със странични врати - ВС3 13 516, внесен у нас още в зората на БДЖ. Първоначално е разполагал с едно купе II класа и 5 купета III класа. Пътниците във втора класа пътували по 8, с меки седалки, докато тези в третата класа пътували по 10 в купе с дървени седалки. Неудобството при тези вагони било, че кондукторът обикалял из купетата по външното стъпало, буквално извън влака. След като скоростите значително нараснали, това станало прекалено опасно и вагоните от този вид били преустроени с коридор, от който се влизало в купетата, както и с открити челни преходи, тип „мостче“. Последните вагони от този тип със странични врати, макар и вече преустроени, пътували по родните железници чак до 1972 година като второкласни на пътнически влакове.

Прогрес:
   100%


1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

------------------------------------------------------
ПП: Качен: http://www.beta.trainz-bg.com/index.php ... 95&lang=bg
Аватар
ivan4
Глобален модератор
 
Мнения: 479
Регистриран на: 16 Фев 2013, 12:11
Местоположение: гр. Пловдив

Назад към В ПРОГРЕС (Архив)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта