Страница 1 от 1

Мостове

МнениеПубликувано на: 19 Юли 2017, 17:00
от MitkoBG
Здравейте, започнал съм да правя едно трасе, но съм съвсем в началото и ми изникна проблем с мостовете. Може ли някой да ми обясни как се слагат и имена на няколко моста? Мерси предварително :)

Re: Мостове

МнениеПубликувано на: 20 Юли 2017, 16:26
от ivan4
Мостовете са както с релси, така и без релси. Можеш да си избереш мост без релси и върху него да сложиш релси. Поставят се като релси или разпъваеми обекти, но евентуално може да заемат релефа на площта, над която искаш да ги сложиш. В такива случаи просто избираш веднъж бутончето за изправяне на релсите и кликваш върху моста. ;)

Re: Мостове

МнениеПубликувано на: 22 Юли 2017, 21:49
от MitkoBG
Мерси много :)

Re: Мостове

МнениеПубликувано на: 26 Юли 2017, 15:10
от cronos
ivan4 написа:Мостовете са както с релси, така и без релси. Можеш да си избереш мост без релси и върху него да сложиш релси. Поставят се като релси или разпъваеми обекти, но евентуално може да заемат релефа на площта, над която искаш да ги сложиш. В такива случаи просто избираш веднъж бутончето за изправяне на релсите и кликваш върху моста. ;)

Не е точно така.Трябва да се зададе височина в двата края на моста или релсите, кръгчетата да станат жълти.Докато кръгчетата са бели сплайните винаги следват височината на релефа.

Re: Мостове

МнениеПубликувано на: 28 Юли 2017, 23:43
от ivan4
Интересно. При мен стават жълти и се изправят дори когато следват релеф с неправилна форма и им задам „)|“.

Re: Мостове

МнениеПубликувано на: 29 Юли 2017, 21:00
от kostenurko123
В ТС12, Surveyor настройки има такава опция, да стават жълти направо като поставиш двата края.