Страница 1 от 2

ПОВРЕДЕН ПС

МнениеПубликувано на: 30 Мар 2012, 12:48
от kriso194
Ето какво става когато си сваля и инсталирам по реда всички локомотиви и вагони от раздел ПС, освен теснолинейните. НИЩО НЕ СЕ ПОЯВЯВА В ИГРАТА ВИЗУАЛНО - САМО НА БУКВИ В МЕНЮТО ОТ КЪДЕТО СЕ ИЗБИРА ПС:
gre 2.png
А всичко си е инсталирано по реда, всичко ми излиза, като е инсталирано по този начин, само ПС за норм междурелсие всичкият НЕ ще и НЕ ще!!! Моля ви помогнете, не намирам сходен проблем в другите теми във форума, така че моля някой да ме насочи, какво да правя.


Иначе съм много доволен от играта и съм построил целият район ПО-СФ + теснолинейката СП-ДЩ и предстоят СТМ-ПЩР и ПО-ФП-ПЮ

Re: ПОВРЕДЕН ПС

МнениеПубликувано на: 30 Мар 2012, 16:31
от muri83
За този локомотив от снимката 100% мога да ти кажа че си работи нормално,а дадената грешка е в алфата на плуга.Провери ли изобщо дали в играта ти се визуализират.Това че ти излизат в червено не означава че не работят.

Re: ПОВРЕДЕН ПС

МнениеПубликувано на: 31 Мар 2012, 09:11
от cronos
Проблема си е в локомотива и аз неведнъж съм писал за това, защото тази грешка се повтаря във всички модели.Това се получава, защото бъгавите контент мениджъри на 2006/2009 не отчитат като грешка сбърканото има на файла "plug_a.bmp".Според записаното в "plug-plug_a.texture.txt" този файл трябва да се казва "plug_alfa.bmp".

Re: ПОВРЕДЕН ПС

МнениеПубликувано на: 11 Май 2012, 13:49
от kriso194
Да, благодаря, но къде да намеря този файл, за да го променя от "а" на "alfa"????
Ето днес се опитах и новия локотови за 760 мм да си сваля, но и него не мога!!! Какво да правя - точно. Като дам в Контент мениджъра - не ми да показва грешки, Коммитнато ми е, но в играта излиза само като име и не се визуализира. Къде е този файл с алфата или какво др да направя????

Благодаря!

Re: ПОВРЕДЕН ПС

МнениеПубликувано на: 11 Май 2012, 17:56
от rumensoft
kriso194 написа:Да, благодаря, но къде да намеря този файл, за да го променя от "а" на "alfa"????
Ето днес се опитах и новия локотови за 760 мм да си сваля, но и него не мога!!! Какво да правя - точно. Като дам в Контент мениджъра - не ми да показва грешки, Коммитнато ми е, но в играта излиза само като име и не се визуализира. Къде е този файл с алфата или какво др да направя????

Благодаря!


Коя версия? Качи снимка на състоянието на файла (локомотива) тука т.е. снимай Content Manager

Re: ПОВРЕДЕН ПС

МнениеПубликувано на: 12 Май 2012, 06:55
от vall_sab
Като чета какво е написано дотук, проблема не е само в посочения файл, тъй като той се отнася само за локомотивите от сериите 43,44,45- по ранните версии.И това се получава като грешка само в ъпдейтнатите версии на 2009, 2010, и за новата 12.Явно има друг проблем, който засяга всички модели.Не разбрах за коя версия е инсталираното копие на играта, какви грешки дава.Но са ми познати и други случаи от подобен характер.За мен целия проблем е може би в комитването при инсталацията и настройката на контент мениджера с функцията му enable hardware accelerated texture compresion.Хубаво е да се опита в двата режима - включено/става с поставяне на отметката/ и изключено.Другата причина е , че ако само един депенд не е инсталиран, модела се вижда като име в списъка, но не се визуализира.Това става и ако в него има грешка.Но тъй като случая е масов, явно по-скоро първия описан проблем е по- вероятен.Възможно е да има и друга причина, която не сме констатирали досега, и тя може да се крие в хардуерна проблематика /някакви несъвместимости между конкретния комп и софтуера на играта/.Необходима е допълнителна информация. :велик Траинз

Re: ПОВРЕДЕН ПС

МнениеПубликувано на: 18 Юни 2012, 17:57
от kriso194
Много благодаря на "vall_sab" - справих се и сега всичко ми върви, т.е. разбрах как да си ги оправям...

Re: ПОВРЕДЕН ПС

МнениеПубликувано на: 22 Юни 2012, 08:57
от idanar
Здравейте, предлагам обяснението на "vall_sab" особенно часта:
За мен целия проблем е може би в комитването при инсталацията и настройката на контент мениджера с функцията му enable hardware accelerated texture compresion.Хубаво е да се опита в двата режима - включено/става с поставяне на отметката/ и изключено.
да се постави във важна тема или поне като отделна тема в раздела помощ. Това ми помогна много, тъй като и аз имах голям проблем със всички модели в 2010 и 12, а именно махането на тази отметка реши целия проблем. Иначе голямо чудене щеше да падне какво става всъщност. :)

Re: ПОВРЕДЕН ПС

МнениеПубликувано на: 22 Юни 2012, 13:53
от cronos
Хубаво го предлагаш, но това отдавна е описано и качено в раздела "Помощ".
http://trainz-bg.com/index.php?option=c ... 84&lang=en
Това, което трябва да се добави е, че за безпроблемна работа с видеокарти на nVidia и особено по-новите модели, тази отметка задължително трябва да се махне още с инсталирането на играта.С видеокартите на AMD/ATI такъв проблем няма.

Re: ПОВРЕДЕН ПС

МнениеПубликувано на: 25 Юни 2012, 06:58
от idanar
cronos написа:Хубаво го предлагаш, но това отдавна е описано и качено в раздела "Помощ".
http://trainz-bg.com/index.php?option=c ... 84&lang=en
Това, което трябва да се добави е, че за безпроблемна работа с видеокарти на nVidia и особено по-новите модели, тази отметка задължително трябва да се махне още с инсталирането на играта.С видеокартите на AMD/ATI такъв проблем няма.


По принцип си прав, но при мен ПС не бяха черни, а липсваха изобщо. Така че не ми стана ясно че проблема е един и същ и това го решава. Иначе си прав - наистина съм със нов модел NVidia видео карта. Очевидно има проблем с тази отметка и тези видео карти.